Web-hotellit

Verkkotunnusten ylläpito (domain hosting)

Liiketoiminnan siirtyessä yhä voimakkaammin verkkoon oma domain eli verkkotunnus on markkinointimielessä elintärkeä jokaiselle yritykselle. Samalla se toimii yrityksenne käyntikorttina – kaikkialla maailmassa.

DotComin kautta saatte kätevästi domain-rekisteröinnit yrityksellenne sekä sen tuotemerkeille, palveluille ja kampanjoille. Autamme verkkotunnuksenne hankkimisessa, rekisteröinnissä ja hallinnoinnissa. Huolehdimme myös domaininne siirrosta vaihtaessanne toiselta palveluntarjoajalta meille.

Rekisteröimme ja ylläpidämme .fi-päätteisiä sekä muita domaineja. Ottakaa yhteyttä meihin, niin hoidetaan yrityksenne verkkotunnusasiat kuntoon saman tien! 

Tarvittaessa myös suunnittelemme, kuvitamme ja toteutamme teknisesti yrityksenne www-sivut. Ja vaikka DotComin liiketoiminta painottuu B-to-B-puolelle, hoidamme toki yksityishenkilöidenkin domainien hakuprosessit.

Webhotelli (web hosting)

Webhotelli-palvelu on nykyaikainen ratkaisu silloin, kun haluatte kohdistaa yrityksenne www-sivutilan ja sähköpostiliikenteen yhdelle domainille. Tietoturvattu webhotelli-pakettimme kattaa yrityksenne domainin jatkuvan ylläpidon ja valvonnan. Säilytämme varmuuskopion webhotellistanne, jotta verkkopalvelunne toimivat moitteettomasti palvelinkatkotilanteiden aikana.

Entä mikä webhotelli meille sitten sopii?

Webhotelli sopii myös pienyrittäjien, pienten yhdistysten sekä yksityishenkilöiden sähköposti- ja kotisivuliikenteen hallinnointiin. Suuremmat yritykset puolestaan voivat liittää webhotelleihinsa useampia rinnakkaisdomaineja.

Webhotelli-viidakossa suunnistaminen on kuitenkin haasteellista: palveluntarjoajia on runsaasti, ja moni operaattori tarjoaa samankaltaisia perushotellipaketteja. Siksi DotComin asiantuntijat auttavat teitä mielellään kaikissa webhotelleihin liittyvissä asioissa. Kysykää nyt meiltä yrityksellenne parhaiten sopivista webhotelli-ratkaisuista – ja jättäkää sähköpostilaatikoistanne sekä kotisivujenne toimivuudesta huolehtiminen meille!

Joustavan toimintamallimme ansiosta voimme tarjota webhotellinne ylläpidon edulliseen kuukausihintaan. Palvelu sisältää myös yrityksenne sähköpostiliikenteen roskaposti- ja virussuodatuksen.

Roskaposti- ja virussuodatus

Meiltä saatte roskaposti- ja virussuodatuspalvelun myös erikseen ilman webhotellipakettia. WatchGuard-teknologiaa hyödyntävä roskapostisuodatus on tavanomaista roskapostien torjuntaa parempi, koska WatchGuard suodattaa sekä roskapostit että postin sisällä olevat virukset.

Lähtevän postin salaus

DotComin kautta saatte erittäin luotettavat tietoliikenteen salaustoiminnot, jotka suojaavat automaattisesti niin yrityksenne sähköpostiliikenteen kuin sen mukana kulkevat liitetiedostotkin. Lähtevän postin salaus suojaa yrityksestänne lähtevät postit sekä tarkkailee ja analysoi koko ajan kaikkia liikkeellä olevia sähköposteja. Esimerkiksi patenttitoimistojen kaltaisille asiakkaillemme tällainen lähtevän postin takuuvarma salaaminen on elintärkeää.

Lähtevien postien suojauksessa hyödynnämme perinteisiin roskapostisuodattimiin verrattuna edistyksellistä WatchGuard-palvelulaitteistoa, joka suodattaa pois viruksen sisältävän haitallisen tiedoston ja toimittaa sähköpostiviestin perille ilman saastunutta liitetiedostoa. Kahdensuuntainen roskapostisuodatin poistaa viruksen jo ennen kuin viesti lähtee liikkeelle yrityksestänne. Tehokkaan WatchGuardin havaitsemista lähtevistä roskaposteista 99 % deletoituu automaattisesti. Yrityksenne saa kuitenkin erikseen tiedon tällaisista virustiedostoista.

Lisäksi WatchGuard on reaaliajassa yhteydessä yritysten verkko-osoitteiden kansainväliseen mainetietokantaan. Jos yrityksenne lähettää roskaposteja tai sen www-sivusto on saastunut, myös yrityksenne domainin maine laskee nopeasti. Kun havaittu virhe on korjattu, domaininne maine palautuu pikku hiljaa ennalleen.

Autentikoiva (SMTP) lähtevä posti

Autentikoivan sähköpostitoimintomme ansiosta kaikki yrityksenne sähköpostit lähtevät SSL-salattuina ja DotComin hallinnoiman palvelimen kautta. Olittepa sitten missä pain maailmaa tahansa.

 

Palvelimet

Vuokratilaa palvelimelle

Viestintäviraston teleturvallisuusmääräykset täyttävät tilavat konesalimme Helsingissä ja Vantaalla tarjoavat sijoituspaikan asiakasyritystemme palvelimillenne. Kun yrityksenne haluaa säästää aikaa ja konehuonetilaa sekä turvata tietoliikenteensä, meiltä saatte palvelimellenne turvallisen peruskonesalipaikan nopeilla yhteyksillä tai halutessanne huippuluokan ylläpitopalvelut. Jatkuvien huoltotoimenpiteiden sekä käyttöjärjestelmien ja tietokantojen valvonnan ohella asiantuntijamme huolehtivat palvelimenne tietoturvapäivityksistä.

Virtuaalipalvelimet

Aina ei tarvitse kiikuttaa palvelinta meille. DotCom tarjoaa yrityksenne käyttöön uudenaikaista, tehokasta ja huippuluotettavaa virtuaalikapasiteettia vuorokauden ympäri – myös loma-aikoina.

Virtuaalipalvelintenne sisältämien tietojen turvaamiseen ja palvelinympäristön valvontaan käytämme moneen otteeseen maailman parhaaksi valittua Veeam-tietosuojausteknologiaa. Lisäksi voitte hankkia meiltä kahteen kertaan turvattua virtuaalipalvelinkapasiteettia, joka takaa palvelintietojenne vahingoittumattomuuden. Virtuaalipalvelinten suosio kasvaakin jatkuvasti: nykyään peräti 90 % konesaliemme asiakkaista on yritysten virtuaalipalvelimia.

Ylläpito ja etätuki

DotComin ylläpitosopimus takaa henkilökohtaisen asiakaspalvelun ja -neuvonnan arkisin kello 8–16. Sopimuksemme mukaan pienet, etäpalveluna suoritettavat tukityöt tehdään välittömästi ilman erillistä veloitusta.

Paikalla käyntiä edellyttäviin palvelupyyntöihin reagoimme mahdollisimman nopeasti 4–8 tunnin vasteajan puitteissa. Voitte tiedustella meiltä myös muita vaste- ja palveluaikoja.

Palvelinpuolen ylläpitotehtävät hoidamme joustavasti ilta- ja yöaikaan. Näin ne häiritsevät mahdollisimman vähän asiakasyritystemme normaaleja päivittäisiä liiketoimintarutiineja.

 

Puheratkaisut

Mobiili

DotCom ei ole operaattori. Sen sijaan kerromme rehellisesti, mistä tarjoamamme operaattoripalvelut ovat peräisin. IT-palveluidemme lisäksi saatte meiltä Elisan monipuoliset puhe- ja dataratkaisut 3G- sekä 4G-liittymistä aina suuriin SHDSL- ja MPLS-yhteyksiin asti.

Voitte soittaa asiakaspalveluumme p. 010 271 9000 tai täyttää tarjouspyyntökaavakkeeseen tarvitsemienne mobiiliratkaisujen hintaan vaikuttavat tiedot. Toimivimmat mobiiliratkaisut saatte tietysti silloin, kun asiantuntijamme käy henkilökohtaisesti yrityksessänne kartoittamassa liiketoimintaanne optimaalisesti tukevat puhe- ja dataratkaisut.

Kiinteä/IP-vaihde

Meiltä saatte järkevään hintaan myös perinteiset kiinteän verkon puhelinjärjestelmät sekä internet-verkko pohjaiset VOIP-vaihteet. Hinta sisältää myös asennustyöt sekä laitteiden huollon.

 
verkkoratkaisut

Verkkoratkaisut

Palomuurit

Palomuuri koordinoi kaikkea yritykseenne kohdistuvaa ja sieltä lähtevää tietoliikennettä. Kunnollinen ja mielekkäästi toimiva palomuuri on siksi oleellinen osa toimivaa etätyöskentelyä.

DotComin tarjoamalla VPN-yhteydellä voidaan yhdistää kaksi tai useampi yrityksen verkko. Näin mahdollistetaan tietoturvattu työskentely kotona ja ylipäätään kaikkialla talon ulkopuolella. Hyvä palomuuri suojaa myös yrityksen pääkonttorin ja sivukonttorien välisen tietoliikenteen: Branch Office VPN -yhteys (BoVPN) suodattaa haitallisen liikenteen pois yrityksen sisäverkosta.

Palomuureilla on muitakin hyödyllisiä funktioita. Työpaikoilla palomuurilla voidaan kontrolloida esimerkiksi sosiaaliseen mediaan pääsyä – ja nostaa näin henkilöstön työtehoa. Myös monissa kouluissa palomuurilla estetään lasten pääsy haitallisille verkkosivustoiille.

Lisäksi palomuurin avulla voidaan kerätä verkkosivujen käyttäjälokia, jolloin muuri toimii kätevänä internet-yhteyden raportointityökaluna. DotComin tarjoamilla, WatchGuard-teknologiaan pohjautuvilla palomuureilla voidaan luoda myös käyttäjä- tai osastokohtaisia tietoliikennesääntöjä sekä suodattaa haittaohjelmat organisaation ulkopuolisesta internet-liikenteestä.

Tietoturva ja etävarmennus

Vaikka virtuaaliset palvelinsalimme ovat yhä suositumpia, osa asiakasyrityksistämme pitää tiedostopalvelimensa omissa tiloissaan ja hyödyntää DotComin etävarmennuspalveluja. Tarjoamme perussopimuksemme lisäpalveluna etävarmennusta, jossa päivittäin tallentavien ja vaihdettavien kasettinauhojen sijaan materiaali tallentuu viikottain DotComin toimittamalle tiedostopalvelimelle – ja ohjautuu sieltä suoraan meidän konesaliimme turvaan.

Aktiivilaitteet

Monipuolisten hosting-, ylläpito- ja tietoturvapalveluiden lisäksi myymme yrityskäyttöön erinomaisesti soveltuvia laadukkaita tietokoneita, tulostimia, niiden oheistuotteita sekä WLAN-laitteistoja. Tarjoamamme kytkimet helpottavat yrityksesi arkea ja säästävät tilaratkaisuissa. Kytkinten avulla yksi modeemin portti voidaan muuntaa vaikkapa 16 portiksi, jolloin kaikki koneet saadaan kiinni yhteen ja samaan verkkoon.

 

Internet-liittymät

DotCom tarjoaa yrityksenne käyttöön huippunopeat nettiliittymät – vieläpä erittäin edullisesti. Lisäksi asennamme liittymänne paikan päällä ja varmistamme niiden toimivuuden. Myös internet-yhteyksiä koskevissa ongelmatilanteissa saatte suoraa neuvontaa asiantuntijoiltamme. 

DotComin kautta saatte nopeat ja toimintavarmat perusinternet-yhteydet (ADSL ja ADSL2+), jotka 8 MB sekunnissa siirtävänä verkkokytkintekniikkana sopivat hyvin kotikäyttöön. Tarjoamme myös yrityskäyttöön ja kohtuullisen pitkiin siirtoetäisyyksiin erinomaisesti soveltuvat SHDSL-yhteydet, joissa tiedonsiirtonopeus on sama (10/10) molempiin tiedonsiirtosuuntiin. Ja mikäli ADSL- tai SHDSL-yhteys sattuisi katkeamaan, DotComin asentama 3G- tai 4G-varayhteys takaa silti internet-liikenteen jatkuvuuden.

Moni yritys käyttää nykyään valokuitua pitkin kulkevaa internet-yhteyttä. Kuituyhteys on kalliimpi, mutta takaa entistä nopeamman ja varmemman nettiyhteyden. Valokuituyhteyden käyttö on lisääntynyt etenkin uusiin toimitiloihin muuttaneissa yrityksissä, joissa tietoliikenne kulkee kuitua pitkin vanhojen kuparipohjaisten yhteyksien sijaan.

DotComilta saatte myös pilvi-internet-yhteyden (MPLS) eli entistä tehokkaamman menetelmän yrityksenne tietoliikenneyhteyksien liikennöintiin. Usein etenkin suuremmat, monessa toimipisteessä operoivat yritykset käyttävät eri toimipisteissään yhden ja saman toimistopilven internetiä. Lisäksi pilvi-internetin suojaus on vertaansa vailla: MPLS-verkkoa hyödyntävän yrityksen ei tarvitse ostaa palomuurien välistä liikennettä eikä reitittää erikseen ennalta määritettyjä yhteyksiä. Yhden järeän palomuurin hankkiminen riittää.